ArtLive ви подарява това изживяване в пълната му версия!

Музика

Концертът, с който беше отпразнуван 80-тия рожден ден на оперната актриса, ни въвежда в разцвета на оперното изкуство и ни прави преки свидетели на успеха на Школата Кабаиванска. В него можете да чуете едни от най-прочутите ученици на Райна Кабаиванска и нейни стипендианти през годините, а днес - звезди на най-престижните световни оперни театри.

 

 

 Това са Вероника Симеони, Мария Агреста, Андреа Каре и Матео Ферара (Италия), Вирджиния Тола (Аржентина), София Солови (Украйна), както и по-младите Мария Радоева и Антон Марков (България), Анаис Мехиас (Пуерто Рико), Виктория Йео Жи Уон (Корея),  Елиза Барберо и Чинция Киарини (Италия). 

Концертът е с участието на хора и оркестъра на Софийската опера, под диригентската палка на маестро Найден Тодоров, които в арии и ансамбли ни представят шедьоврите на оперното изкуство в една музикална импресия през вековете.

 

 

Тук можете да видте и интервюто с оперната прима, в което тя споделя, че навсякъде се чувства еднакво добре или еднакво зле и разказва за таланта, техниката и пеенето като духовен процес.