Впускаме се в изкушаващо изследване на културата на хранене и храната като изкуство! Започваме от Рим, но в България...

Интервю
Улица

На 7 октомври 2017 постехме едно ново вкусно кътче на име Rosetta, намиращо се в Sofia Ring Mall (до киното). Rosetta предложи на любителите на италианската кухня и култура дегустация на традиционната италианска розета. 

Розета идва от Рим, но е популярна в цяла Италия. Това са хлебчетата с форма на роза, обикновено напълнени с продукти, приготвени по различни рецепти – солени или сладки. Брандът Rosetta ги усъвършенства с техниката за готвене във вакуум при ниска температура, известна с френския термин “sous vide” и използвана в ресторантите със звезди от Michelin.

 

 

Професионалните готвачи на Rosetta подбират най-добрите съставки и приготвят храната в Италия – всичко идва в София вече готово и автентично. Продуктите на Rosetta съчетават италианските традиции и иновативната гурме кухня. Това прави възможно хапването на бързо да бъде качествено и по-здравословно.

 

 

Въпреки че италианската кухня вече е добре позната у нас, Rosetta успява да изненада с нови продукти. В Rosetta в Sofia Ring Mall може да се опита истински занаятчийски сладолед, сервиран в … розета!

Тук могат да се намерят качествени италиански вина и бири – отново на изненадващи марки от Сицилия и Фриули, кафе от Тоскана. А също и освежаващата комбинация, популярна в Италия: бира с лимонада от цитрусови плодове.

 

 

На събитието, посветено на ценителите на добрата кухня, Rosetta организира и фотоконкурс с награди – вечеря за двама във второто си заведение, което отваря врати през ноември.

Втората Rosetta се намира в центъра на София зад Съдебната палата. Тя предлага същата концепция и продукти, но предоставени на по-голяма площ в уютното пространство на архитектурен паметник на културата.

 

 

Rosetta е проект на Capecchi S.p.A., Рим. Компанията е водеща в сферата на кетъринга за централна Италия повече от 50 години. С този проект тя отваря собствени заведения и става представител на истинската италианска кулинарна традиция по света.